Carl Andersen: Det er overregulering - ikke kapitalfonde - som presser boligmarkedet

Carl Andersen skriver i et nyt blogindlæg på 180Grader om den verserende debat om boligpriser i København og særligt investeringsfirmaet Blackstone, som har været udsat for kritik for at opkøbe lejligheder i Hovedstaden og sælge dem videre. Blackstone og flere andre firmaer bliver beskyldt for at drive priserne på lejlighederne op, men det er helt misforstået, mener Carl Andersen.

I stedet for at skælde ud på investorer som skaffer renoverede lejligheder, og gode skatteborgere til byen, så burde man rette fokus på at øge udbuddet af boliger. Der er jo en efterspørgsel på "betalelige boliger" for "almindelige mennesker". De boliger er bare ikke nødvendigvis i København K, Teglholmen, Nordhavn eller centrum af Frederiksberg.

For der er et pres på Hovedstaden. Et pres som gør, at politikerne må vågne op og løsne op for den stramme regulering som er af vores boligmarked. Der er i den grad brug for en liberalisering for at genskabe forholdet mellem udbud og efterspørgsel, og hermed sikre boliger til alle.

Det skal være lettere at bygge i Hovedstaden. Helt konkret skal der være færre begrænsende krav som presser prisen i vejret. Langt bedre mulighed for at bygge i højden. En styrket infrastruktur til Københavns omegn, Nordsjælland og resten af Sjælland så afstanden - målt i minutter - reduceres. Det klinger hult når lokalpolitikere i Albertslund - hvor jeg er bosat - ønsker flere og billigere boliger, imens de samtidig modarbejder etablering af et nyt privat boligbyggeri på en tom grund ved stationen. De insisterede på, at den ikke måtte blive for høj: ”for sådan skal det bare ikke være”.


Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere