Mikkel Nimgaard Schultz: Indfør en universel CO2-afgift på alle produkter

Mikkel Nimgaard Schultz kommer i et nyt blogindlæg på 180Grader med et liberalt opråb i klimadebatten: han vil have en universel CO2-afgift på alle produkter. Spørger han ham, vil det være en måde for liberale at vinde klimakampen.

Venstrefløjen har taget patent på at være grønne. Min opfattelse er, at der desværre ikke er særlig mange, der opfatter borgerlige partier som grønne. Det er en skam, da det ikke bør være sådan. Det er ikke noget, vi skal være stolte af. Det er noget, vi bør være meget ærgerlige over.


Vi må derfor finde de svære, men vigtige liberale forslag. Jeg vil gerne starte.

Det er på tide, at der indføres en universel CO2-afgift på alle produkter. I dag er der ikke nogen stærke incitamenter til at skabe aktiv konkurrence om, hvem der er grønnest. Det bør der være. En universel CO2-afgift, vil sikre stor monetær gevinst for virksomheder, der nedbringer deres CO2-aftryk. Derfor vil der være flere årsager end blot et godt image, til at nedsætte sin virksomheds CO2-aftryk. Pengene som afgiften indkasserer, foreslår jeg, ligeligt fordeles tilbage til forbrugerne. Hvis man er en grøn forbruger, vil man derfor muligvis få flere penge tilbage end man har betalt i afgift. På den måde sikrer man, at virksomhederne forbedrer deres produkter – samtidig med at forbrugerne forbedrer deres forbrugsvaner. Et sådant system vil sikre en langt mere bæredygtig, grøn og retfærdig håndtering af vores klode uden et større skattetryk. Samtidig vil staten ikke kunne bruge afgiften, som endnu en indtægtskilde til projektpolitikernes ønsker.   

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere