Mohamad Alnabhan: Flygtninge kan ikke bare sendes hjem

I et nyt blogindlæg på 180Grader skriver Mohamad Alnabhan om det omdiskuterede paradigmeskifte, som særligt Dansk Folkeparti har gjort sig til bannerfører for. Ifølge Mohamad er paradigmeskiftet urealistisk, og det er kun godt, at Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand har indset dette.

Det har været for Dansk folkeparti det mest omdiskuterede og vigtigste emne i den politiske verden: det såkaldte paradigmeskift, som fremkalder en situation med sigte på hjemsendelser af individer, der befinder sig i Danmark med midlertidigt opholdsgrundlag. Den lovgivende magt på Christiansborg har vedtaget paradigmeskiftet, hvor Venstre tillige var involveret i vedtagelsen, men det ser nu ud til, at formanden for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, ser frem til at udhule paradigmeskiftet.


Det er en ide, som Dansk Folkeparti har stået i spidsen for at fremme, og også Inger Støjberg stod, efter vedtagelsen, som en af de store forkæmpere for ideen. Men sandheden er bare, at Jakob Ellemann-Jensen har forstået vilkårene på slagmarken, og derfor ønsker han ikke at bilde folk noget ind, som ikke er sandt: nemlig, at det ikke er alle, der kommer til at blive hjemsendt.


Folk i Dansk Folkeparti kan ævle og kævle så meget som de ønsker, og de kan prøve at bilde folk ind, at flygtninge bliver hjemsendt efter det såkaldte paradigmeskift. Men virkeligheden er bare, at politikerne ikke kan afgøre, om folks opholdstilladelser skal inddrages. Det er først, når muligheden reelt byder sig, at hjemsendelser kan finde sted.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere