Nikolaj Bøgh: Nej, vi har ikke brug for endnu et borgerligt parti

Nikolaj Bøgh skriver i et nyt blogindlæg på 180Grader om partiet Fremad. Spørger man ham, er der ikke brug for endnu et nyt borgerligt parti.

Som det niende i den efterhånden stærkt brogede skare af mere eller mindre borgerlige partier, også kaldet ”blå blok”, meldte partiet ”Fremad” sig på den politiske scene sidste uge. Fraset det faktum, at den store opsplitning åbenlyst er stærkt skadeligt for de borgerlige partiers muligheder for at genvinde regeringsmagten, så skal man være særdeles velbevandret i liberal ”kremlologi” for at forstå de meningsforskelle, der har nødvendiggjort en udspaltning af Liberal Alliance, der placerer det nye parti et sted mellem Liberal Alliance og Det Radikale Venstre.

Med andre ord er det mere end vanskeligt at se, hvad der har nødvendiggjort et nyt liberalt parti, andet end skuffede magtambitioner i det parti, man tidligere befandt sig i. Så langt så dårligt. Er man en almindelig, potentielt borgerlig vælger, må det hele forekomme højst besynderligt.


At kunne appellere til de danskere, der er henholdsvis konservativt og liberalt indstillede på en tydelig måde, det burde være dansk borgerligheds hovedanliggende i disse år. For begge dele har relevans, og i fællesskab tegner de to borgerlige strømninger et helhedsbillede af de værdier, som et borgerligt regeringsalternativ bør bygge på. Det gør et stadig mere diffust og opsplittet partisystem derimod ikke, det trækker de borgerlige længere væk fra magten, ikke tættere på.

Læs artikel

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere