Erhvervslivet er ved at tabe valget

"To af erhvervslivets helt store mærkesager, lavere skatter og nemmere  adgang til at hente udenlandsk arbejdskraft, er i store problemer op til det folketingsvalg, som venter om nogle måneder. Hvis ikke  virksomhedernes store interesseorganisationer finder et sjette gear, ser kampen ud til at være tabt.

Sådan er situationen, efter at Venstre i weekenden tog skattelettelser ud af partiets politik.

Det skete, da finansminister Kristian Jensen (V) erklærede, at partiet ikke vil arbejde for lavere marginalskatter inden valget og heller ikke vil  føre valgkamp på lavere skatter. Dermed er der nu Liberal Alliances 13  mandater og Det Konservative Folkepartis 6 mandater til at arbejde for  de skattelettelser, der i flere år har været en af erhvervslivets højest prioriterede mærkesager.

Lige så sort ser  det ud med den udenlandske arbejdskraft. Dansk Folkeparti markerede  meget sigende sit sommergruppemøde i Sønderborg med at uddele lagkage,  fordi man havde rundet 100 stramninger af udlændingepolitikken. Partiet  afviser konsekvent, og ofte arm i arm med Socialdemokratiet, at lempe reglerne for at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark. To gange har de to partier sammen og uden om regeringen hævet grænsen for, hvor mange penge en udlænding skal tjene for at måtte arbejde i Danmark. Erhvervslivets organisationer har åbenlyst ikke fundet en argumentation, der flytter  holdninger på Christiansborg. Nu venter så en valgkamp. Valgkampe skærper erfaringsmæssigt retorikken på udlændingeområdet yderligere."

Det er umådelig trist, at kun K og LA vil arbejde for dansk erhvervsliv. Det område, som vi allesammen lever af.

Læs artikel

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere