Erhvervslivet skriger efter dem, men højtuddannede indvandrere fravælger Danmark

"

MIGRATION: Højtuddannede udlændinge går  udenom Danmark, fordi de siger nej til høj lighed og stor omfordeling,  viser nye tal. Vores migrationspolitik virker ikke, og de danske  politikere har et problem, siger professor."

---

"Altinget har fået Peter Nannestad, som er professor i statskundskab med  speciale i globalisering og velfærdsstater, til at læse specialet, og  hans dom over den danske indvandringspolitik er nådesløs: 

”Tallene tyder på, at migrationspolitikken ikke virker. Alle lande  har en migrationspolitik angående tredjeverdenslande, som går ud på, at  man vil have uddannede indvandrere. Og alligevel er der et klart billede af, at de veluddannede vælger at gå til lande med stor  indkomstspredning.” 

Konkret har et land med 20 procent større økonomisk lighed end det  land, de forsøger at rekruttere arbejdskraft fra, 18 procents  sandsynlighed for at modtage indvandrere med højere uddannelse  end deres egen befolkning. Denne sandsynlighed er til gengæld på 94  procent, hvis et land er 20 procent mindre økonomisk lige end  afsenderlandet.

---"

Læs artikel

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere