Værd at læse

13

Iværksætteri på skoleskemaet?

Som overskriften lyder - er iværksætteri ikke noget, der bør være på skoleskemaet?


Det havde i hvert fald højst sandsynligt fået undertegnede til at turde taget springet før i slut 20'erne - og hvor ville jeg dog ønske, at jeg havde gjort det. I dag lever jeg af flere webshops, hvoraf www.minida.dk og www.mynewart.dk er mine to største. Jeg er gået ind i nichen billeder til væggen, hvor plakater og malerier er mine varer. Det er ikke noget man bliver mangemillionær på, men der er rigeligt med tomme hvide vægge i de danske hjem, hvorfor plakater og malerier er noget, der formentlig altid vil være salg i.


Det eneste jeg fortryder ved opstaten af disse virksomheder og springet ud i livet som selvstændig er, at jeg ikke fik gjort det noget før. Problemet var bare, at jeg ingen - absolut ingen - viden havde omkring processen omkring at starte virksomhed. Og jeg er bestemt ikke den eneste, der mangler denne basale viden. Jeg har utrolig mange bekendte, der alle har en eller anden form for idé til en virksomhed. Alt fra salg af postkasser til børne-dimser. Problemet er bare, at de aldrig for taget springet, for de ved ikke hvor de skal starte.


At få grundlæggende iværksætteri på skoleskemaet vil i min optik være så givende, og give så mange unge mennesker mod på at starte noget op, og dermed være med til at løfte den danske velfærd. Hvordan opretter man en virksomhed, hvordan fungerer et budget, hvadd er marketing, hvordan prissætter man sine varer osv. osv. Der vil samtidig være et rigtig godt samspil med andre fag.


Hvad fik undertegnede til at tage springet? Jeg havde huset fuld af tomme hvide vægge, og på daværende tidspunkt var udvalget af plakater og malerier ganske begrænset. Herefter startede den lange proces med at lære alle grene af iværsætteri - og hvor ville det dog have været lettere, hvis jeg havde noget med i rygsækken.

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere