Pantelån og Salg med Tilbagekøbsret – et attraktivt og gennemsigtigt alternativ til lån og kassekredit

De fleste danskere har et eller flere lån. Det er en af de ting som gør det muligt at bo i det hus vi gerne vil, køre i den bil vi gerne vil, tage ferie, købe møbler og så videre.

Den nye pantelåner 
Men der er dog i den seneste tid kommet et alternativ til forbrugslån: Pantsætning. Det er et gammelt koncept, og har i mange år som forbrugslån ikke eksisteret i Danmark. Dog gør banker og realkreditinstitutioner brug af det: Pant er blot sikkerhed for udlånet, så når du låner til et hus eller en bil, vil banken oftest tage pant. Herudover er det meget almindeligt for banker at tage pant i varelagre, maskiner eller andre værdier når der lånes til virksomheder.

Pantsæt dine ting
Pantsætning gør det muligt for dig at frigive penge som du ellers har låst i værdier. Ligesom du udnytter friværdien i din bolig eller lejlighed, så kan en pantelåner hjælpe dig med at låne penge gennem pant i ting som mærkeure, designer tasker, designer møbler, elektronik, motorcykler og mange andre ting.

Find pantelåner 
Fordelen ved at pantsætte dine ting er at du får penge mellem hænderne, men langt billigere end de umiddelbare alternativer. En pantelåner får sikkerhed i din genstand, og kan derfor tilbyde dig et langt billigere alternativ til online kviklån og kassekreditter. Markedet for pantelån er dog meget begrænset i Danmark, du kan finde en oversigt og mere information på pantelånere.dk. På denne side nævnes PANTSAT.DK som tilbyder salg med tilbagekøbsret. Det virker ligesom et pantelån. Når du har pantsat dine ting, får du udbetalt pengene, efter aftalt tid køber du tilbage og får dine ting igen. Det er en smart måde at få adgang til penge i en kortere tid, uden at du behøver sælge dine ting.

Stor efterspørgsel på her og nu finansiering
I de seneste år, er kviklån og online kassekredit steget enormt meget. Det er basalt set gået fra en ikke eksisterende industri for bare 10 år siden til at være en milliard stor industri. Der er tydeligvis forbruger efterspørgsel efter ’her og nu finansiering’. Man kan diskutere grundende til hvorfor markedet er steget så meget, en af hovedårsagerne er mange befinder sig pludselig i en situation hvor de har akut brug for penge. Måske står de og mangler lidt ekstra penge til at købe noget de har brug for, eller der er kommet nogle uforudsete regninger ind ad døren.

Her tilbyder disse nye lånemuligheder nem adgang til penge – man ansøger online og på kort tid har man pengene på kontoen.

Dog er det ikke alt sammen godt. I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens rapport fra 2015, har de foretaget en stor forbruger undersøgelse. Den viste klart, at mange som tager et online kviklån eller kassekredit, fortryder bagefter. En af hovedårsagerne er de meget høje omkostninger for disse lån. Den største udbyder af kviklån og online kassekredit i Danmark har en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på over 800%. Det betyder, at over 1 år, så for hver 100 kroner du låner, koster det dig 800 kroner.

Men hvorfor optager folk så disse lån? Som sagt, meget ofte fordi de står i en situation hvor der er akut brug for penge. Det gør at der tænkes mindre over de vilkår man går med til for sådan et lån.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere