Ræven vogter gæs - Finansiel Stabilitets direktør, er ansat til at rydde op efter sit eget mangelfulde arbejde.

Statens selskab, Finansiel Stabilitet var snublende tæt på at vinde adskillige flere millioner, end det blev til i en netop afgjort retssag mod ledelsen i den krakkede Eik Bank.

Finansiel Stabilitet anlagde sagen mod EIK Bank, 27 dage for sent.

Måske skulle man kigge på direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

Han var direktør i Finanstilsynet fra 1996 til finanskrisens udbrud i 2008 og havde i den periode ansvaret for tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Det var altså Henrik Bjerre-Nielsens overordnede ansvar at føre tilsyn med, at de danske banker og sparekasser blev drevet på forsvarlig vis.

Efter finanskrisens udbrud i 2008 rykkede Henrik Bjerre-Nielsen til posten som chef for Finansiel Stabilitet. Her fik han så ansvaret for at rydde op efter de banker, som knækkede nakken i kølvandet på den finansielle krise. Samtidig fik han ansvaret for at sikre, der blev placeret et ansvar for de historisk mange bankkrak.

Altså er han blevet ansat til rydde op efter sit eget mangelfulde tilsyn med bankerne.

Henrik Bjerre-Nielsens fokus i for høj grad har været at sikre, at ansvaret for bankernes kollaps ikke måtte ende hos Finanstilsynet. Altså at tilsynet havde svigtet sit ansvar i de år op til finanskrisen, hvor Henrik Bjerre-Nielsen var øverste chef for Finanstilsynet.

Summa summarum er, at Finansiel Stabilitet og Henrik Bjerre-Nielsen har lidt det ene nederlag efter det andet i forsøget på at drage diverse bankledelser til ansvar for de mange bankkrak.

Måske beskytter han bare sine tidligere venner ?

Læs artikel

10 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere