Stigende interesse for forældrekøb herhjemme

Det er blevet mere og mere normalt for forældre at købe en bolig til deres børn. Især i de store studiebyer, hvor der er stor rift om de billige lejeboliger. For de fleste studerende rækker pengepungen nemlig ikke til at købe noget selv, og så kan de ende med at skulle kigge langt efter at flytte hjemmefra. Med et forældrekøb får barnet først og fremmest et godt sted at bo, men der kan også være flere fordele for forældrene, så længe man har styr på reglerne.

Forældrene er de ansvarlige ved forældrekøb

I 2017 var der godt og vel 10.000 boliger i Dammark, som var forældrekøbt.

Et tal, som kun ser ud til at være på vej opad. Inden man begiver sig ud i sådan et slags køb, så skal man være opmærksom på nogle ting. For det første er det forældrene, som ejere af boligen, der i sidste ende står til ansvar for alt, hvad der har med boligen og lejekontrakten at gøre. Det gælder lige fra at holde regnskab over lejemålets indtægter og udgifter til vedligeholdelsesomkostninger.

Derudover skal forældrene være opmærksomme på, at de ikke sætter huslejen for lav, selvom de gerne vil give deres barn så stort et økonomisk råderum som muligt. Ellers kan myndighederne nemlig ende med at komme efter dem, og det ønsker man jo ikke.

Er du rad for, at din økonomi vil tage en uventet drejning, så kan du med god grund melde dig ind i en a-kasse, hvis du ikke allerede er medlem af en. Det er en af de eneste måder, hvorpå du kan forsikre dig mod arbejdsløshed. Bliver du arbejdsløs, kan du nemlig få dagpenge i ledighedsperioden. Det gør den svære situation en tand mere overkommelig. Læs mere om emnet her

Vær opmærksom på reglerne omkring lejekontrakt ved forældrekøbsarrangementer

De fleste unge mennesker foretrækker at bo med en eller flere venner. Så hvis barnet skal have en ven boende, så skal man også være opmærksom på reglerne omkring lejekontrakten. Der kan for eksempel være nogle fordele ved ikke at lade både barn og ven stå på lejekontrakten, da der dermed træder nogle andre klare regler i kraft, som kan gøre det svært at få vennen ud, hvis det på et tidspunkt skulle blive nødvendigt.

Forældrene kan i stedet vælge kun at udleje til barnet, som så kan fremleje et værelse videre, så der dermed opstår et separat lejeforhold mellem barn og ven. På den måde er det meget nemmere at opsige lejekontrakten med vennen, hvis det en dag skulle komme på tale. Hvis man er mere nysgerrig omkring reglerne vedr. lejekontrakt ved forældrekøb, så klik her og find mere info om emnet online.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere