Dialog mellem EU og USA

EU's præsident, Donald Tusk,  har netop forsøgt at være smart på EU's vegne ved at minde Donald Trump om at USA skal passe på EU som allieret, da USA efter EU's opfattelse ikke har ret mange andre allierede.

Trump skyder nu tilbage på Twitter, jvf. denne uges Breitbart.com, at USA skam har mange allierede, men at den slags allierede, der udnytter USA, bl.a. EU, ikke er i så høj kurs p.t. 

Som årsag til USA's misnøje nævner Trump at USA over for EU sidste år havde et handelsunderskud på $151 mia og at USA dækker 70% af NATO's udgifter. Så skriver han ligesom en randbemærkning at NATO er til meget større fordel for EU end for USA. 

Hvis man fører sig spydigt frem om sin allierede, som Donald Tusk gør, ville et relevant spørgsmål være, hvem der mon ville komme EU til hjælp, hvis Rusland blev aggressiv for alvor og fulgte sin fortids politik som stormagt, der invaderede sine naboer efter forgodtbefindende. Mit svar ville være: Lige så mange, der forsøger at hjælpe EU i flygtningekrisen. Hvor mange er der lige at få øje på ud over USA?

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere