Gambias regering: De hjemsendte migranter er ikke velkomne

En storstilet »evakuering« af afrikanske migranter i de berygtede libyske fangelejre er gået over al forventning. Over 15.000 migranter blevet fløjet hjem.

Gambia, der trods sin beskedne størrelse har været en af de helt store leverandører af migranter til Italien, har modtaget 3.200 hjemsendte siden nytår 2017.

Her skal FN’s organisation for migration, hjælpe de hjemsendte i gang i hjemlandet, for eksempel med uddannelse eller hjælp til at starte en lille virksomhed. I Gambia har kun 145 – under fem pct. – fået nogen bistand.

Nu mangler de hjemvendte et kursus i, hvordan man dyrker grøntsagerne og driver et landbrug. Uden det kan de ikke komme i gang.

Familier og lokalsamfund, hele økonomien er afhængig af de penge, de sender hjem fra udlandet. Derfor er hjemsendelserne ekstremt upopulære i befolkningen«, siger Dibba Bulli, departementschef i Gambias indenrigsministerium.

»Selv migranternes egne familier vil ikke ofte have dem hjem igen, trods alle de trængsler, de bliver udsat for i Libyen. 

Gambia har fået ulandsbistand og i mange år har ulandsfrivillige været udsendt for at hjælpe befolkningen til at kunne klare sig selv.

Hvad har bistandsyderne fået for pengene ? 

De har fået en befolkning som sætter sig ned og venter på den næste pose penge eller på de næste ulandsfrivillige der skal lave arbejdet, mens befolkningen fer blevet til initiativløse, dovne mennesker - der overhovedet ikke selv tager ansvar for dem selv og deres familie.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere