Grækenland vil ikke betale deres gæld til Eurolandene

 Jean-Claude Juncker appellerer til landene i eurozonen om at imødekomme Grækenlands ønske om afskrivning af gæld.

Grækenland skylder:  300 milliarder euro

Hvorfor skal deres gæld eftergives ? De har selv bragt sig i den situation, se bare dette :

I 2010 satte Grækerne pensionsalderen op til 60 år for kvinder og 65 år for mænd (før var pensionsalderen 50 år), dog med undtagelser, hvis man har været ansat i det offentlige i 30 år, så har man ret til pension.

I rigtig mange år har Grækerne heller ikke betalt skat, Grækenland er plaget af omfattende korruption og nepotisme sammen med lovgivning, der tidligere sikrede alle offentligt ansatte (såvel i høje som lavere stillinger) ansættelse på livstid, så de ikke kan afskediges. 

Selvom Grækenland har over 700.000 statsansatte, betyder det, at den græske offentlige sektor er en af Europas mest ineffektive. Svindel med lønninger til fiktive ansatte og pensioner koster Grækenland millioner af euro i året. 

Det græske folkeregister rummer så store svagheder, at pårørende ved at undlade at oplyse om dødsfald, kan fortsætte med at hæve afdødes pension.

For at blive optaget i euro-samarbejdet, skal landene leve op til nogle helt centrale konvergens-krav, som er nedskrevet i Vækst- og stabilitetspagten.

Landene må ikke have mere end 3 procents årligt underskud på offentlige budgetter, og de måtte heller ikke have et ophobet underskud på mere end 60 procent af Bruttonationalproduktet.

De krav havde grækerne i sin tid svært ved at leve op til, så der blev fiflet lidt med papirerne.Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere