Radikal EU-politiker påstår at arbejde for mere åbenhed – nægter at fremlægge egne bilag

Morten Helveg Petersen er medlem af EU-parlamentet for Radikale Venstre og ifølge ham selv er han en ihærdig forkæmper for mere åbenhed blandt parlamentarikerne i Bruxelles. Førhen har han udtalt, at det er ”et kæmpestort problem”, hvis danskerne har en mistanke om, at EU-midlerne anvendes på upassende vis. Alligevel vil Helveg Petersen ikke fremlægge sine egne bilag, der ellers ville kunne afsløre, hvad han bruger sine 33.600 skattefrie kroner i såkaldte blyantspenge på hver måned.

”Vi arbejder for åbenhed, og det gør vi også her. Jeg mener så bare, at det med fakturaer og bilag er en opgave for parlamentets administration. Og hvis de vil kontrollere mere, så er jeg åben for det”, siger han til Berlingske.

I modsætning til Morten Helveg Petersen lever Radikales andet medlem af EU-parlamentet Karen Melchior derimod op til egne krav om øget åbenhed. Hun synes ikke, der er noget at skjule i brugen af blyantspengene, og vil derfor fremover lægge fakturaer og bilag ud på en hjemmeside, så der hersker fuld åbenhed om, hvad hun bruger pengene på.
Foto: Radikale Venstre / Wikimedia Commons

Læs artikel

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere