Minister kunne ikke svare for sig i debat og trak i stedet feministkortet: ”Jeg har lært et nyt begreb at kende: mansplaining. Kender du det?”

For nyligt kom undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en diskussion på Twitter om regeringens bebudede besparelser på støtten til fri- og privatskoler. Da hun blev mødt af kritik fra en Twitter-bruger ved navn Casper Astrup, kunne ministeren dog ikke svare for sig. I stedet trak hun feministkortet og beskyldte sin kritiker for at udøve ”mansplaining”.

”Mansplaining” er et feministisk begreb, der bruges, når en mand forklarer en kvinde noget på en ”nedladende” måde. Begrebet hives typisk frem i debatter, når en kvinde mener, at en mand taler nedsættende til hende på baggrund af hendes køn.

”Friskolerne har seksdoblet deres overskud på fire år. Så nu er der et overskud på omkring 300 mio kr. Det var vel ikke lige det, der var ideen m vores skattekroner. Lad os bruge pengene mere fornuftigt.” 

Sådan skrev Pernille Rosenkrantz-Theil i et tweet, der linkede til en artikel om sagen i Jyllands-Posten.

”Årh hvor kunne det være fedt hvis du satte dig bedre ind i tingene. Der er jo ingen friskoler der sættes i verden for at lave profit. Og dem der er så heldige at have et overskud bruger dem til at investere i deres skole. Du kommer til at ødelægge det for rigtig mange børn. Øv!”, lød modsvaret fra Casper Astrup.

”Jeg har lært et nyt begreb at kende: mansplaining. Kender du det?”, svarede ministeren igen. Dermed undgik ministeren, der øjensynligt må være løbet tør for gode argumenter, fuldstændigt at forholde sig til den kritik, som Astrup andre fremsatte i Twitter-tråden.

Modsvaret affødte mere kritik fra flere Twitter-brugere, og blandt andet skrev Rasmus Thingholm, der er formand for Venstres Ungdom i Hedensted, at det ”godt nok var et lavt debatniveau”.

Også Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance, blandede sig i debatten med ministeren.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere