Morten Østergaard tager bladet fra munden: Jeg er feminist

Den radikale partileder Morten Østergaard har nu efter længere tids overvejelser valgt at åbent erklære sig som feminist. Det sker efter pres fra Radikal Ungdoms formand Lukas Lunøe, der forsøger at få flere Christiansborg-politikere – særligt mænd – til at stå frem offentligt som feminister.

I en video med Altingets ungdomsmedie Spektrum erklærer Morten Østergaard sig for første gang som feminist og forklarer, hvorfor han hidtil ikke har villet tage begrebet på sig.

”Jeg har ledt efter den rigtige anledning til at følge utallige opfordringer fra Radikal Ungdoms formand, som personligt virkelig har gjort ligestilling til en af sine mærkesager og igen og igen opfordret til at os mandlige radikale politikere er tydeligere i ligestillingsdebatten”, siger Radikale Venstres partileder i videoen.

”Så har jeg glædet mig til at finde en anledning til det, jeg nu vil sige, nemlig: jeg, Morten Østergaard, politisk leder af Radikale Venstre, er feminist”, erklærer han.

”Jeg har måske i for lang tid ladet mig lulle i søvn af, at for at være feminist, skulle man egentlig være kvinde”, siger Morten Østergaard om, hvorfor han først nu åbent kalder sig selv for feminist.

”I kølvandet på alt det der har været diskuteret fra hele #MeToo-starten, der er det hele blevet en anden diskussion, som berettiger på en helt anden måde til, at uanset hvad for et køn, man har, og hvilken seksuel orientering, man har, at så betyder feminisme måske mere noget med, hvordan ser man på forholdet mellem mennesker end, hvad man synes om ligestilling mellem mænd og kvinder”, afrunder den radikale partileder.

Overtalt af ungdomsformand

Radikal Ungdoms formand Lukas Lunøe er selv erklæret feminist og er altså manden, der i længere tid har presset på for at få Morten Østergaard såvel som andre til at springe på den feministiske vogn. Han er træt af, at politikerne på Christiansborg ikke vil erklære sig som feminister.

”Jeg forstår ikke, at vi kan være så mange mænd i fx Radikal Ungdom, der er villige til at sige, at vi er feminister, og så går mand ind på Christiansborg og så er det eneste, du møder, det er mænd, der gerne bag lukkede døre der gerne vil sige, at de godt kan se gode pointer i feminismen. ”Men så snart de er ude i pressen, så er de bange for at sige det”, forklarer ungdomsformanden Lukas Lunøe om, hvorfor han har prøve at overtale Morten Østergaard til offentligt at erklære sig som feminist.

”Det synes jeg er useriøst for at være helt ærlig. Hvis man er politiker og kæmper for flere lige muligheder, og er bange for at kalde sig feminist, så er spørgsmålet, om man virkelig kæmper for flere lige muligheder”, fortæller Lunøe i videoen.

Han understreger desuden, at han vil forsøge at overtale flere Christiansborg-politikere til at erklære sig som feminister.

Se den fulde video fra Spektrum herunder.


4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere