RUC-kønsforsker: Offentlige omsorgsjob skader ligestilling - men vi vil ikke have privatisering

Politiken har fundet endnu en "kønsforsker" fra RUC, der ikke overraskende mener, at det står slemt til med ligestillingen på arbejdsmarkedet.

Avisen skriver at:

Så længe kvinderne hovedsageligt er beskæftiget i den offentlige sektor, og der er politisk konsensus om, at den offentlige sektor ikke må være lønførende, så er lønuligheden mellem mænd og kvinder indbygget i arbejdsmarkedet, mener Jo Krøjer.

Man må indrømme, at Politiken her stiller et relevant spørgsmål til kønsforskeren:

Hvis den offentlige sektor bliver et sted, hvor kvinder flokkes med dårligere løn til følge, så er svaret måske mere privatisering og udlicitering af offentlige opgaver, så kvinderne kan komme over i det private?

Men sådan skal det selvfølgelig ikke gå, sig RUC-forskeren:

»Den offentlige sektor er ikke noget skidt for kvinder, hvor de bare går hen og får underbetalt arbejde. Den er samlet set en meget stor fordel for kvinders økonomiske uafhængighed og uafhængige livsvalg. Og samtidig er den offentlige sektor en enormt stor fordel samfundsøkonomisk set. Kvinders høje beskæftigelsesfrekvens i Danmark er en samfundsøkonomisk gevinst, som er en af årsagerne til, at vi er et af de rigeste lande i verden«.

Hun ser heller ingen gevinst for ‘kvindefag’, der rykker over i den private sektor.
Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere