Sognepræst opfordrer til at afskaffe heksene på Sankt Hans-bål: Lad os hylde vores kvinder og ikke brænde dem af

Sognepræst Christian Roar Pedersen har i et øjebliks misforstået klarsyn skrevet en klumme på TV2 Nord's hjemmeside. Her retter han skytset mod de "hekse", som hvert år brændes af på Sankt Hans-bål landet over. De er udtryk for et negativt kvindesyn, og ifølge ham skifte heksene ud med såkaldte "glædesblus":

Stemmeret og andre rettigheder har kvinderne skulle kæmpe for. Rettigheder, som mændene allerede havde. Kvindekamp. Den kan være frustrerende for mænd, for vi føler os truet. Vi har jo vore privilegier. Så vi må hellere smide nogle flere kvinder på bålet. Vi må demonstrere vores magt og vores ret.

Jeg vil nødig være lyseslukker, men tror I ikke, tiden er inde til at droppe den kvindelige heks på Sankt Hans bålet? Ikke i den politiske korrektheds navn, men fordi der er reelle problemer. Hvor hyggeligt er det egentlig at samles om at brænde en dukke af en kvinde af? Hvilket kvindesyn giver vi videre til vores børn?


Glædesblus. Det er det, der skal til for at genskabe fællesskabet og styrke sammenholdet i vores land. For vi vil fred her til lands. Ikke afbrænding af kvinder. Eller nogen som helst andre.

Så afskaf heksen på dette års Sankt Hans bål. Lad os hylde kvinderne og ikke brænde dem af.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere