Ung mand: Hjælp mig, feminister - hvordan skal jeg opføre mig?

Min generation skylder sig selv at besvare spørgsmålet om, hvordan vi nu skal opføre os. Da jeg for under et år siden gik i gymnasiet, var jeg med til at afskaffe nomineringer som ’årets babe’ og ’årets sminkedukke’ til gallashowet.

Jeg var forarget over, at man havde priser, der især udstillede kvinder på den måde, og sammen med et par venner fik vi dem afskaffet.

Men der er lang vej endnu. Til dato har jeg stadig ikke mødt en pige, der ikke har en teknik for, hvordan hun håndterer, at en fyr sender hende dickpics. Og for dem, der ikke ved det, er et dickpic et billede af en mands kønsorgan.

Det er, for at sige det ligeud, en moderne form for blotning, som mange kvinder har vænnet sig til at blive udsat for og at håndtere.

Det indlysende svar er – sjovt nok – at det skal de mænd, der går så meget over stregen, lade være med, og alligevel tog jeg mig for nylig selv i at spørge nogle kvinder i en debat, hvad de tænker, at de kunne gøre ved det. Det er et mandligt privilegium, at kvinder, og ikke latterlige mænd, gøres til medansvarlige for latterlige mænds handlinger.

Så nej, der hersker ikke meget tvivl om, hvorvidt vi mænd er privilegerede. Det er bare en falliterklæring af dimensioner, at ingen feminister kan sige noget konkret om, hvordan vi mænd skal afgive vores privilegier, og hvordan vi så skal opføre os i stedet for.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere