Morsomme DR; anmelder selvmål

DRs filmanmelder Per Juul Carlsen er oprevet over at historikeren Bent Blüdnikow beskylder den danske anmelderstand for at anmelde bla filmen "Trumbo" kritikløst og i det hele taget for at behandle film der omhandler 70erne kritikløst og uden at forholde sig til at filmene afpolitiserede og renser 1970’erne for årtiets politiske vanvid.

I Per Juul Carlsen selvforsvar, som DR.dk giver plads til med den bombastiske overskrift "

Analyse: Historikers påstand om danske anmeldere er faktuel forkert", giver Per Juul Carlsen sjovt nok flere eksempler på at Blüdnikov har ret i sine påstande.

Feks nævner Per Juul Carlsen filmen Trumbo hvor hovedpersonen i filmen fremstår som en forkæmper for åbenhed, tolerance , men i virkeligheden var en beton kommunist og fan af Stalin.

Per Juul Carsens forsvar går på at han ikke mener Blüdnikow har den historiske sandhed på sin side. 

Hvordan kan det være at Per Juul carlsen ikke kan se at han via sin "analyse" giver Blüdnikov ret i sine påstande; den danske anmelderstand forholder sig helt kritikløst til 1970’ernes politiske vanvid.

Per Juul Carlsen giver selv flere eksempler på hvordan filmanmeldere helt bevidst vælger en historisk vinkel som renvasker og idyliserer de politisk ekstreme 70ere.

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/analyse-historikers-paastand-om-danske-anmeldere-er-faktuel-forkert

http://www.b.dk/film/anmeldere-kan-ikke-gennemskue-film

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere