3D Printer har unikke egenskaber

Til forskel fra en almindelig printer er 3D printere designet til at printe diverse projekter ud, så man har dem fysisk i hånden. 3D printere bruges både af virksomheder og af private. 3D printere har mange egenskaber, idet de kan designe produkter indenfor mange kategorier. Privat personer bruger typisk 3D printere til at fremstille ting til hjemme som vaser eller knager. Virksomheder bruger f.eks. 3D printer til reservedele, smykker, mobiler. Mulighederne er mange – det gælder blot om, at være kreativ.

Værd at vide om 3D printere:

I løbet af de sidste år er 3D printning blevet utrolig populært at bruge både hjemme og på arbejdspladsen. 3D printeren er blevet en del af dagligdagen og kan ikke undværes, da dens egenskaber og fremstillingsmuligheder er unikke. 3D printeren findes i mange modeller og størrelser og derfor ligger prislejet også meget varieret. Groft set kan man sige, at jo flere egenskaber og funktioner printeren har, desto dyrere vil den også være. 3D printere kan printe med både plastik, cement og metal. Nogle printere kan f.eks. fremstille produkter med to typer plastik, imens andre kun kan med en type plastik. Fremstillingstiden er også forskellig fra model til model. For nogle 3D printere tager det minutter at fremstille et produkt, imens det for andre printere tager dage. Jo mere fint produktet skal være, jo længere tid vil det også tage at fremstille produktet. Hvis du er det mindste i tvivl, så er der altid fagfolk til stede.

Virksomheder vælger typisk de modeller med flest funktioner, da de hele tiden skal bruge printeren. Til privat brug er det udmærket med en mindre model med færre funktioner. 3D printere fylder i sig selv en del, hvilket er årsagen til, at de fleste privat personer foretrækker en lille model. Man skal være opmærksom på, at nogle modeller godt kan finde på at give det færdige produktet en ru eller nærmest rillet overflade, hvilket skyldes, at materialet har lagt sig oveni hinanden. Derfor er det vigtigt, at være opmærksom på den størrelse partikler der bruges af plastik, cement og metal, da dette kan forårsage skaden på det færdige produkt.

Sådan fungerer en 3D printer:

3D printeren bygger produkter ved at lægge lag på lag. Når det første lag af f.eks. plast er tørt, lægger 3D printeren et nyt lag og på den måde fortsætter det, indtil produktet er færdigt. Nogle printere er udstyret med en varm overflade, imens man til andre printere kan købe en ved siden af. Den varme overflade er med til at smelte materialet, hvorefter det kan størkne, så et nyt lag kan lægges. Nogle 3D printere kan endda fås med både kolde og varme overflader således, at laget hurtigere bliver nedkølet og i sidste ende fremstiller produktet hurtigt. Det er meget forskelligt fra produkt til produkt hvor mange lag der skal til, før produktet kan gøres færdigt. 3D printeren har en indbygget software, der aflæser og analyserer 3D filen. Der findes mange programmer til en software. Typen af software vælges som regel efter, hvor store produkter man skal fremstille og ud af selve materialet. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere