Er dine digitale fotos og videoer private?

Med mediernes store fokus på deling af private fotos er det oplagt at gennemgå sikkerheden på dine billeder, også dem, der ikke nødvendigvis ville være katastofale at blive set af offentligheden.


Hvorfor bør vi sikre vores billeder?

Fordelen ved at hav styr på, hvor dine fotos kan ses er at du selv bestemmer om dit, eller én af dine nærmestes ansigt havner i en reklame, for eksempelvis et lægemiddelprodukt, som ingen ønsker at blive associeret med. Ja – kreativiteten er stor, når rettighederne til dine billeder på sociale netværk skal udarbejdes. Og hvem sidder og læser alt igennem?


Fotobøger og fotoalbums – måske en ny trend

 Med den store mediedækning af de mange hackerangreb og private filer, der er blevet stjålet fra både store selskaber og private, så er det naturligt at der kommer højere efterspørgsel på alternative løsninger til opbevaring af fotos.

Grafen viser udviklingen i søgeforespørgsler, hvor "fotobog" indgår. Trenden er tydeligvis opadgående og dette kan netop skyldes at folk ønsker at bevare deres bedste stunder i en fysisk fotobog med familiens egne billeder.

Peter, som er indehaver ved Din Fotobog, én af de mange shops, der sælger fotobøgerne udtaler: Med en online forretning, der har et smalt produktudbud, så mærker vi helt tydeligt en stigende efterspørgsel. Jeg tror kun dette er begyndelsen, da det digitale privatliv bliver en større og større mangelvare. Vi søger dermed alternative løsninger.


Sådan bør du gøre

Sørg for at gennemgå alle privalivsindstillinger på alle dine profiler rundt om på nettet. Ofte  kan dette være gjort på en times tid. Næste step er at se alle dine billeder igennem og sikre at det absolut kun er billeder, du intet har imod af offentligheden ser. Ikke fordi de nødvendigvis ligger offentliggjort, men er der én på din venneliste, der eksempelvis kopierer et billede, så kan dine privalivsindstillinger intet forhindre. Gennemgangen af dine billeder kan tage tid, så tag eksempelvis et album ad gangen.

Vi bør alle gøre en indsats, for en bedre online adfærd og respektere privatlivet.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere