Hvad er en drejebænk?

Drejebænk guide

En drejebænk kan meget mere end man lige regner med, og der er mange mennesker som bruger en drejebænk uden at vide hvad det er. Sådan en bænk findes i de fleste sløjd lokaler og her bruges den i timerne, så der er rigtig mange elever som har brugt en drejebænk, men de fleste gange er det læreren som hjælper en med de sidste finesser på det man laver.

En drejebænk skal man bruge forsigtig og derfor skal man ikke bare bruge den uden man ved hvordan man bruger den, og dette kan man hurtigt sætte sig ind i. Dette er en maskine som man bruger til at lave forskellige produkter i, og den kan både bruges til træ og metal, alt efter hvilket materiale man gerne vil arbejde med.

Vælger man at arbejde i træ, så sætter man det fast i hver sin ende, og herefter spinder man det rundt, og derefter former man det til det man gerne vil have. Vil man gerne lave en skakbrik så kan det lade være gøre at lave på en drejebænk, men de sidste finesser skal muligvis laves i hånden, så man sikrer sig et godt resultat. Man skal altid huske at bruge det rigtige værktøj til de forskellige materialer, for bruger man værktøj som er beregnet til træ på metal så går værktøjet muligvis i stykker.

Dette vil man ikke ud i, og derfor er det vigtigt at undersøge hvilket værktøj der er til hvilket materiale inden man går i gang med at bruge det på en drejebænk.


Hvilket værktøj skal der bruges til de forskellige materialer når man benytter en drejebænk?

Først og fremmest er det træ og metal man bruger som materiale når man benytter en drejebænk, og derfor er det også disse to som man skal købe værktøj til. Vil man gerne arbejde med træ, så skal man ud og have fat i et drejerjern, som er en slags stemmejern. Dette er det bedste værktøj til at arbejde i træ med, og derfor er det også dette værktøj som man skal købe for at få det bedste resultat. Man bruger værktøjet på den måde at man holder det med den ene hånd og så støttes den mod et anlæg af en slags. Man kan passe på ikke at få fingrene imellem, for det er skarpt værktøj man bruger. Vil man derimod arbejde med jern eller metal, skal man have fat i en drejestål som man så spænder fast i en stålholder, og derefter kan man arbejde med det. Når man først har lært at arbejde med en drejebænk så kan man komme frem med en masse gode produkter, som også ser gode ud. Det er et nemt værktøj at arbejde med når man først har lært den at kende, og for mange kan det være en god ide at anskaffe sig en drejebænk, da det gør arbejdet en del lettere. Man skal huske at undersøge hvilket materiale man skal arbejde med og hvilket værktøj man har, for man skal bruge det rigtige værktøj.

Du kan finde flere råd og information om drejebænke her 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere