Sådan er de nye drone regler i Danmark

Der er kommet nye drone regler i Danmark, efter loven i længere tid har været meget uklar. Med de nye præcisering af reglerne, har det gjort det nemmere, at vide hvad man må og ikke må. Ændringerne har ikke så meget, at sige for private som flyver med droner, men mest for dem som bruger dem professionelt.  

Drone regler for private er i dag således: 

Du skal flyve minimum 150 meter væk fra bymæssig bebyggelse  Flyve mindst 150 meter væk fra stører offentlig veje.  Mindst 5 km væk fra offentlige flyvepladser  Og mindst 8 km væk fra militære flyvestationer.  Desuden må du maksimalt flyve i 100 meters højde med din drone. 

Disse regler gælder for droner der vejer under 7 kg.  

Du har sikkert også hørt, at der indføres drone kørekort? Dog kommer et drone kørekort kun til, at gælde for dem med droner der vejer over 7 kg, eller du bruger din drone erhvervsmæssigt. Erhvervsmæssigt brug, er fx hvis du er landmåler og bruger din drone i forbindelse med dit arbejde, eller er håndværker og tjekker et tag med dronen. Så længe du bruger din drone på hobbyplan, så har det ingen betydning for dig og du kan trygt flyve videre med din drone, som du altid har gjort.  

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere