Succesen fortsætter for Apple

Apples hidtil dyreste telefon har set dagens lys, og prisen på trods hitter den hos sin målgruppe. iPhone X, der udtales iPhone 10, koster over 10.000 kroner, men det afholder ikke Apples trofaste fans fra at anskaffe sig den meget omtalte mobiltelefon. Brugerne peger på telefonens kamera, trådløs opladning og ansigtsgenkendelse som nogle af de forbedringer, der berettiger prisen. Også iPhone 7 og 7 Plus har fået en ansigtsløftning, og de nye modeller er døbt iPhone 8 og 8 Plus.

Fra snake til apps

Den første mobiltelefon for mange mennesker var uden tvivl Nokia 3210 eller 3310, og den var relativt billig at anskaffe sig i sammenligning med nutidens iPhone X. Post & Tele Museum Danmark fortæller, at op til julen 1996 resulterede en priskrig i, at man kunne anskaffe sig en mobiltelefon for kun 1 krone. Mobiltelefonerne kunne dog stort set ikke andet end at ringe og sende sms’er. Og så var der også det afhængighedsskabende Snake-spil, som blev spillet flittigt på teenageværelserne efter skoletid.

En rivende udvikling

I dag er det ikke en rigtig smartphone, medmindre den også kan tage billeder, scanne QR-koder og gå på internettet. Mobiltelefonen er blevet allemandseje, og den fungerer ikke længere bare som bærbar telefon. Vi lægger hele vores liv i mobilen i form af netbank, e-boks, flybilletter, fotoalbums og alverdens apps. På bare 40 år har mobiltelefonen udviklet sig fra kæmpeklods til smartphone. I 2008 overhalede mobiltelefonen fastnettelefonen i Danmark, og der er endda visse dele af verden som Afrika og dele af Asien og Sydamerika, hvor man har sprunget udvikling med fastnettelefoner helt over.

Fremtidens smartphone

Det er nærliggende at spørge sig selv, hvordan mobiltelefonerne kommer til at se ud i fremtiden, og hvilke nye funktioner producenterne vælger at udstyre dem med. Der er ingen tvivl om, at mobiltelefonerne bliver endnu hurtigere og får endnu mere hukommelse i fremtiden. Selvom priserne på mobiltelefoner generelt er kommet ned i et meget lavere leje end for 20 år siden, er der næppe grund til at tro, at en iPhone bliver billigere. Priserne på iPhone er kun steget i takt med den teknologiske udvikling. Til gengæld skal vi nok regne med, at ansigtsgenkendelse bliver standard, og at mobiltelefonen ændrer rolle fra at være telefon til at være en gadget, hvorfra man udover at ringe også kan styre hjemmets hvidevarer, aflæse sine sundhedsdata og projicere billeder op på stuevæggen.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere