Christian Friis Bach: Det Radikale Venstre flyver altid videre på 1. klasse

Christian Friis Bach besluttede at der skulle flyves på første klasse, men tav om det og lod Lars Løkke gå planken ud i medierne. 

Udviklingsminister Christian Friis Bach fra det Radikale Venstre ventede taktisk med at gå canossagang, så det ikke påvirkede kommunevalget og han gik først af som udviklingsminister på grund af sin rolle i GGGI-sagen, efter kommunevalget.

Det var klogt. Og han belønnedes med en stilling som leder af FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE) og blev dermed den på tidspunktet højst placerede dansker i FN-systemet.

Med topstillingen i FN og nu senest med jobbet som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp har Christian Friis Bach med vanlig RV teflon* kunnet afvise kritik. 

(stillingen i Dansk Flygtningehjælp gav i sin tid forgængeren, den legendariske Andreas Kamm, en samlet løn på 103.776,69 inklusiv pension om måneden).

Da udviklingsminister Christian Friis Bach tav og lod Lars Løkke Rasmussen 'tage skraldet og gå planken ud', kom 'den lille Lars fra Græsted' i flere vanskeligheder i medierne end hans beskedne 'fadøls bilags' sag og hvad pressen - den såkaldt "fjerde (politi?) stats magt" - ellers havde gravet op af snavs og von hören sagen om ham. Dette og GGGI-sagen klæber stadig i medierne til Lars Løkke Rasmussen.

Men Christian Friis Bach er stadig 'ren som sne'.

*Du Pont havde oprindeligt patent på teflon og det kan såvidt vides nu bruges frit af alle.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere