Diskussionen om RKI ramte fortjener at kunne optage lån

I dagens Danmark er det utrolig nemt at optage et lån, da man kan gå på internettet når det passer en, og låne penge hos en af de mange låneudbydere. I gamle dage var man nødsaget til at vedlægge banken et besøg for at høre om man overhovedet havde mulighed for at låne penge. I dag er der frie tøjler for danskerne. Hvis man ikke er registreret i RKI så er der rigtig gode chancer for at blive optaget som låner. Låneudbyderne er ligeglade med om man har gæld i forvejen. Det eneste de ikke kan tolerere er hvis man er stemplet som en dårlig betaler. De kan ikke stille nogen form for sikkerhed ved lånet, hvilket er hovedårsagen til, at de afviser RKI-registrerede personer.

Lovkrav eller ej:

Selvom folk er registreret i RKI så forsøger mange alligevel at optage lån hos forskellige låneudbydere. De får som regel det ene afslag efter det andet. Der er dog et par enkelte låneudbydere på internettet, der alligevel tillader at låne penge ud til RKI ramte personer. Det er ikke helt almindelige lån disse låneudbydere stiller til lånerne, da man skal betale tårnhøje renter og gebyrer bare i forbindelse med optagelse af lånet. Der er delte meninger om lån til RKI-registrerede personer burde være et lovkrav eller ej. Størstedelen af danskerne vil mene at der burde være et lovkrav om, at RKI ramte skal have betalt deres gæld ud, før de kan optage et nyt lån imens RKI ramte nok har et andet syn på det. Et lovkrav vil være med til at hjælpe de RKI ramte således, at de kan komme i gang med at betale gælden af, uden at få mere gæld med i bagagen. Lån trods RKI er fortsat et stort problem, og der er desværre ikke mange som ikke betaler af på deres gæld.

Muligheden for at låne penge:

 Ifølge statistikker er størstedelen af danskerne glade for at det ikke er nemt for RKI-registrerede personer at optage lån. I langt de fleste tilfælde er man sin egen største fjende i forhold til at optage gæld, og derfor er det godt hvis andre kan bremse en i at optage mere gæld. Desperate RKI-registrerede personer er frustrerede over at der næsten ikke findes nogle låneudbydere, som vil låne penge til dem. Mange har snakket om at man burde lave en online registreringside, hvor man kan registrere sig hvis man ikke ønsker kredit mere. Ved at folk kunne melde sig herinde vil det ikke være muligt for dem at kunne optage lån mere. Endnu er dette ikke blevet muligt, men kunne være et relevant værktøj for mange, der alligevel bliver fristet til at optage et lån, selvom de inderst inde ikke ønsker at gældsætte sig mere.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere