LAU-formand: Nye Borgerlige har intet med sand borgerlighed at gøre

Formanden for Liberal Alliances Ungdom, Signe Bøgevald Hansen, har ikke meget tilovers for Nye Borgerlige. Ifølge hende er Nye Borgerlige decideret "antiborgerlige" og virker som parti til at mangle en grundlæggende forståelse for, hvad begreber som frihed, fæderland og fællesskab indebærer.

Hun skriver blandt andet:

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, beskriver, hvor vigtigt det er at værne om det danske værdifællesskab, hvor friheden er en afgørende værdi, der skal beskyttes.

Men selvom Nye Borgerlige kalder sig selv for et rigtigt borgerligt parti, så svigter de den borgerlige arv, som de selv proklamerer at beskytte.

Det danske værdifællesskab er ikke værd at dyrke, blot fordi det er dansk. Nej, Danmark fungerer, fordi vores land er bygget på vestlige og borgerlig-liberale værdier og institutioner.

Det indeholder en stærk tro på det liberale demokratis styrke, herunder at individets rettigheder skal beskyttes mod vilkårlige og despotiske flertal. 

Alligevel ser vi gang på gang, hvordan Nye Borgerlige hellere vil tale til folkedybet end at beskytte individers rettigheder.


Som borgerlig-liberale har vi været for dårlige til at dyrke og oplyse om de værdier, der er så grundlæggende for vores vestlige samfundsprojekt, og derfor efterlader det rum for partier som Nye Borgerlige til at omdefinere det borgerlige projekt til noget dybt antiborgerligt ... Friheden kræver som bekendt konstant årvågenhed. I denne kamp er det helt afgørende, at vi som borgerlige genvinder troen på og kampen for det borgerlig-liberale samfund, og de værdier, der definerer det.

Det kræver også, at vi ikke må tillade, at begrebet "borgerlighed" udvandes. Og vi må derfor også råbe vagt i gevær, når kollektivistiske og antiborgerlige kræfter i for eksempel Nye Borgerlige pågriber sig den sande borgerlighed.


Læs artikel

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere