Vækst i det offentlige er noget vrøvl

Der bliver talt meget om det gode ved offentlig vækst. Men det er, i bund og grund, noget vrøvl.

Danmarks Statistik har lavet en regnefejl, Så nu går det fantastisk i Danmark. Meget bedre end vi troede.
Og som det skrives. Fejlen skyldes primært, at der har været forkerte tal for offentlige investeringer i byggeri.

Offentlig investeringer? Jamen det er jo bare en udgift. Det kan jo ikke stå som en indtægt og dermed være vækst. Arbejdsløsheden falder. Jamen hvis det skyldes offentlig vækst, er det jo stadig en udgift, som ikke giver nogen indtægt. Så det kan heller ikke betragtes som vækst. Med mindre man kan skabe en indtægt, fra en ikke offentlig institution.

Vi har så mange kloge højtuddannede personer rundt omkring, med fine regneformler, som tillader sig at ryste på hovedet, når vi andre stiller spørgsmålstegn.

Nu vil jeg komme med en forklaring og en påstand, helt nede på jorden.
Det offentlige kan slet ikke skabe vækst. Det offentlige lever udelukkende af den kapital andre skaffer.

Det er jo lige nøjagtig der, problemet ligger. Alle disse kloge mennesker, der påstår at det er godt med offentlig vækst, har hele deres liv være offentlig ansat. De kender ikke andet.

De sidder og glæder sig over deres egne resultater, lønbonusser og fratrædelsesordninger. De forstår slet ikke at de absolut ikke skaber noget som helst, af værdi, med mindre andre betaler. 

I det offentlige drejer det sig nemlig ikke om at tjene pengene først. Det drejer sig om at lægge de rigtige budgetter, så man kan få det, man skal bruge.


2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere