Formand for Grimhøj-moske begejstret for exit-program

Aarhus Kommune kører et exit program for hjemvendte ISIS-krigere. Berlingske Tidende (kræver abonnement) har bl.a. snakket med politikommissær Allan Aarslev:

»Vi har kunnet følge dem så langt som til at se, at de har genoptaget deres studier, fået studentereksamen, kommet i uddannelse eller har fået arbejde. Der er eksempler på, at de også har stiftet familie, fået kæreste og er blevet gift siden hen. Vi følger dem ikke nu, men vi fulgte dem i en lang periode efterfølgende, og nogle af dem kontakter os fra tid til anden i dag,« siger Allan Aarslev.

Hvis nogen af de hjemvendte jihadister er på bistandshjælp, så fremgår det ikke af artiklen. Til gengæld er formanden for den århusianske Grimhøj-moske glad for programmet:

»Modellen er rigtig god. Det er en fantastisk idé. Endelig er der nogen, der har tænkt på at finde en fredelig løsning. I flere af de mellemøstlige lande, vi kommer fra, er vi vant til, at løsninger er baseret på drab, fængsel, eller at man fjernes fra sin familie. Så det her er den rigtige måde at gøre det på. Vi skal snakke med de unge og give dem en chance for at komme tilbage til Danmark. Mange af dem rejser, fordi de gerne vil hjælpe i Syrien. Vi skal fortælle dem, at der ikke kun er brug for dem i Syrien, men også herhjemme. Østjyllands Politi ser virkeligheden og forsøger ikke bare at hverve dem som agenter efterfølgende. De vil dem det bedste. Både de hjemvendte, deres familier og samfundet. Det skaber tillid,« siger Oussama El-Saadi.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere