I går landede en IS-kriger i Danmark - nu kan flere være på vej

I går landede den danske IS-kriger Ahmed Salem el-Haj, der er nummer to fra venstre på ovenstående billede, i Københavns Lufthavn. Han blev anholdt ved ankomsten og skal nu for retten og modtage sin straf for den terrorvirksomhed, han har bedrevet for Islamisk Stat i Syrien. Men nu forlyder det fra en kilde i det tyrkiske indenrigsministerium, at der kan flere IS-krigere med dansk statsborgerskab på vej.

Tyrkiet har valgt at hjemsende Ahmed Salem el-Haj og forbereder nu hjemsendelse af flere andre danske IS-krigere. Overfor den engelske avis The Guardian fortæller en talsmand fra Tyrkiets indenrigsministerium, at man forbereder hjemsendelse af tre IS-krigere.

Når IS-krigerne har dansk statsborgerskab, har Danmark med jævnfør den gældende lovgivning intet andet valg end at modtage IS-krigerne, når de bliver hjemsendt.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) fortæller dog, at man vil straffe danske IS-krigere hårdt ved hjemkomsten.

"Fremmedkrigere, der måtte komme til Danmark, skal straffes hårdest muligt. Hvis de allerede er dømt i udlandet, må myndighederne se på, om de kan straffes yderligere her i landet", skriver han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Skød efter Kurt Westergaard, Naser Khader og andre kendte danskere

Ahmed Salem el-Haj er af dansk-palæstinensisk baggrund og er bedst kendt for at have været blandt flere syrienkrigere, der i en video skød til måls efter en række kendte danskere.

Sammen med tre andre danske syrienkrigere skød han i videoen efter plakater af islamkritikeren Lars Hedegaard, politikerne Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen, den tidligere imam Ahmed Akkari og tegneren Kurt Westergaard.

Se videoen, hvor Ahmed Salem el-Haj og andre syrienkrigere skyder til måls på plakater af kendte danskere her.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere