Lokal svømmeklub klar med nyt tilbud: Svømmehold kun for indvandrerpiger

For nyligt var der stor debat om kønsopdelt svøming i København, da Hovedstadens Svømmeklub i Tingbjerg udelukkede en familiefar fra at overvære sin datters svømmetræning af hensyn til de muslimske piger på holdet. Nu er den så gal igen, denne gang i Skive Svømmeklub Poseidon i Jylland. 

Her vil de fra efteråret tilbyde særlige svømmehold kun for indvandrerpiger fra konfirmationsalderen og op. Tilbuddet er kommet i stand for at få indvandrerpiger til at gå til svømning, noget der førhen har været svært. Når indvandrerpigerne skal svømme, vil trænerne udelukkende være kvinder, og mens pigernes træning står på, vil mænd være forment adgang til svømmehallen.

Jane Krogh Pedersen er bestyrelsesmedlem i Poseidon, og hun udtaler sig til Skive Folkeblad:

Jane Krogh Pedersen kender ikke til debatten fra København, men bakker op om tanken, at det er nødvendigt med kønsopdelte hold, hvis man vil nå indvandrerpigerne.

- Vores hold er ikke møntet på de helt unge piger, men fra konfirmationsalderen og op, så de er nok for gamle til at have deres fædre med i svømmehallen, siger hun.

Hvis der kommer en 15-årig dansk pige, som hedder Louise Nielsen, der har samme behov for at lære at svømme, som indvandrerpigerne, hvad gør I så?

- Når hun er pige, så tænker jeg, det nok ikke gør så meget, hvis hun er med på holdet. Men hvis det er en dreng, så har vi ikke noget tilbud til ham, erkender Jane Krogh Pedersen, som i så tilfælde må henvise drengen til et ligeledes nystartet efterårshold for voksne, som ønsker at blive mere trygge i vandet og lære de basale færdigheder.

Er kønsopdelt undervisning en samfundsudvikling, Poseidon skal være med til at understøtte?

- Det ved jeg ikke ... Men behovet er der. Jeg tænker da, det ikke er pisse godt. Men her har vi et helt hold af piger, som gerne vil gå til svømning, og vi har nemt ved at tilbyde dem det, fordi vi har trænerne og faciliteterne, siger Jane Krogh Pedersen.


0 Kommentarer

Log ind for at kommentere