Nye Borgerlige-kandidat: Send muslimerne ud af landet ... eller vent, det var ikke det jeg mente

»Sådan løser vi problemerne med Islam«. Det er titlen på en YouTube-video fra 2016, hvor Jeppe Juhl, der nu er spidskandidat for Nye Borgerlige i København, kommer med sit bud på netop dette. I videoen, som er lavet før, han blev medlem af Nye Borgerlige, siger han, at medlemmer af muslimske trossamfund, der ikke frasiger sig deres islamiske tro, skal sendes til deres hjemlande, bortset fra »kulturmuslimer« – altså ikke-praktiserende – eller muslimer, der helt »frasiger« sig islam. Men Jeppe Juhl fortæller nu, at det, han siger i videoen, ikke er formuleret »superklart«.


Du siger i videoen: Vil herboende medlemmer af islamiske trossamfund hverken reformere eller forlade deres religiøse fællesskaber, ja, så skal deres eventuelle statsborgerskaber ophæves, og de vil få enkeltbilletter hjem til de lande og den kultur, som de åbenbart savner så meget. Mener du fortsat det?

»Det er ikke Nye Borgerliges politik.«

Men er det noget, du fortsat mener?

»Jeg synes faktisk, at jeg kunne have formuleret mig klarere. Jeg var ikke medlem af Nye Borgerlige, da den video blev lavet. Jeg mener ikke, at man partout skal udvise folk, der tror på hvad som helst. Men jeg mener, at vi får et kæmpe demokratisk problem, hvis ikke vores integration begynder at virke.«

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere