Regeringen har bedt FN om igen at få kvoteflygtninge

Efter et par år med et fuldt stop for modtagelsen af kvoteflygtninge har regeringen bedt FN om igen at få kvoteflygtninge. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har orienteret FN's Flygtningeorganisation, UNHCR, om, at Danmark igen vil tilbyde kvoteflygtninge genbosættelse i Danmark.

Henvendelsen fandt sted 11. juli, et par uger efter at regeringen var dannet. Det skriver Politiken tirsdag. »Her meddelte jeg, at Danmark ønsker at tage imod en mindre gruppe af særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge allerede i 2019,« lyder det i et skriftligt svar fra Mattias Tesfaye til Politiken.


Hos UNHCR vækker beslutningen begejstring. »Med det stigende antal flygtninge, som har et presserende behov for at blive genbosat, er disse solidariske tiltag vigtigere end nogensinde,« siger Caroline Bach, talsperson for UNHCR i Nordeuropa, til Politiken.

Hun fortsætter:

»Vi glæder os også over Danmarks beslutning om at modtage flygtninge, der har behov for særlig medicinsk behandling og er klar til at arbejde sammen med ministeriet og diskutere yderligere detaljer om identifikation, udvælgelse og overførsel af flygtninge med særlige helbredsproblemer, som kunne genbosættes i Danmark for at modtage nødvendig behandling.«

»En virkelig livreddende foranstaltning.«

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, kalder det en dårlig beslutning:

»Vi betragter det her som et løftebrud, i forhold til det Socialdemokratiet sagde i valgkampen, at de vil bevare den stramme udlændingepolitik.«

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere