Terrorvåben er lovligt i mange europæiske lande

Det er ikke altid som man tror. Efter terrorangrebet i Orlando diskuteres den liberale våbenlov i USA igen. Med rette må man sige, da det er svært at forstå, at man skal kunne købe en civil version af M-16 militærriflen til privatbrug.

Den civile udgave hedder AR-15, som var det våben som terroristen anvendte, og det er modificeret så det ikke som M-16 riflen kan afgive automatisk ild, men der skal trykkes på aftrækkeren hver gang der afgives skud.

Jeg slog det op på Wikipedia, og stor var min overraskelse over, at dette våben med forskellige begrænsninger kan besiddes i mange europæiske lande, hvis man har en våbentilladelse.

https://en.wikipedia.org/wiki/AR-15

Bl.a fremgår det, at i disse lande kan man købe en AR-15 riffel med en våbentilladelse:

Østrig - med en almindelig våbentilladelse

Belgien - med en almindelig våbentilladelse

Tjekkiet - med en almindelig våbentilladelse

Tyskland - med en almindelig våbentilladelse

Frankrig - med en almindelig våbentilladelse

Italien - med en almindelig våbentilladelse

Polen - med en almindelig våbentilladelse

Sverige - med en våbentilladelse til konkurrencer

Så interessant nok er det ikke kun i USA man kan besidde et sådant våben. Man skal oftest i Europa have et jagttegn eller være medlem af en skytteklub, men det er for de fleste mennesker absolut muligt at få adgang til et sådant våben.

Det sætter diskussionen efter Orlando massakren lidt i perspektiv, for hvis det også i mange europæiske lande er muligt at købe et tilsvarende våben, så er der vel også en risiko for at disse våben bliver brugt til terrorhandlinger ?

De politisk korrekte vil gerne have os til at forstå, at hvis blot adgangen til farlige våben bliver vanskeliggjort, så er det ikke noget problem at have befolkningsgrupper af fundamentalistiske islamtilhængere, som ifølge deres tro skal bekæmpe jøder, homoseksuelle og kristne, og kommer i himlen, hvis de gør det.

Farlige våben kan jo også være en kniv, som det ses i Israel, en bil, eller som her beskrevet fuldt lovlige jagtvåben.

Jeg tror, at det er ved at gå op for de fleste mennesker, at det farlige primært består i, at vi har grupper af fundamentalistiske islamtilhængere boende.

7 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere