Tesfaye frygtede ”vejsidebombe” under udlændingepolitikken – nu er han lettet over ny udvikling

Mattias Tesfaye (S) beskrev inden hans indtog i ministerbilen som udlændinge- og integrationsminister, at en ny EU-dom kunne blive en potentiel ”vejsidebombe” under dansk udlændingepolitik. Flere politikere, herunder Tesfaye selv, frygtede, at EU-dommen ville give 8000 tyrkere adgang til familiesammenføring. Et nyt ministerielt notat vurderer dog, at det kun er en begrænset gruppe på 138 tyrkere, der får adgang til at søge om familiesammenføring på baggrund af dommen på trods af, at Danmark tabte dommen til EU-domstolen.

”Selv om jeg selvfølgelig er ærgerlig over, at dommen er gået Danmark imod, så er jeg lettet over, at det af den juridiske vurdering fremgår, at dommen først og fremmest har bagudrettet betydning for en afgrænset personkreds”, skriver Mattias Tesfaye i et brev til Folketingets partier.

Ifølge Tesfaye er dommen kun bagudrettet og vil således ikke rokke ved gældende dansk lovgivning og fremtidig politik på udlændingeområdet. Det glæder Tesfaye sig over, og han vurderer, at der på trods af dommen ”ikke (er, red.) rokket ved de bærende søjler i dansk udlændingepolitik”.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere