Weekendavisen: Starthjælp hjælper ikke

Weekendavisen har undersøgt regeringens "starthjælp", altså de lavere sociale ydelser til nyankomne. Ifølge avisen skader starthjælpen mere end den gavner:

Som integrations­værktøj duede starthjælpen ikke stort.

Resultatet af starthjælpsreformen var øget fattigdom, naturligvis. Men også ringere fremmøde i dag­institutioner, dårligere uddannelse af flygtningenes børn og øget kriminalitet, især i form af butiks­tyverier begået af både mænd, kvinder og teenagere. Endelig: en markant øget isolation af kvinderne i flygtninge­familierne, som hverken deltog i integrations­kurser eller kom i arbejde.

Og

Alt i alt betyder det, at det er muligt at tolke meget entydigt på sammenhængen mellem ydelser og integration, påpeger Rasmus Landersø; forstyrrende elementer er sorteret fra.

»Og de lavere ydelser fik en del – specielt mænd – hurtigere i beskæftigelse. Men efter nogle år indhenter kontanthjælps­gruppen starthjælps­gruppen,« siger Rasmus Landersø.

At de to gruppers beskæftigelse efterhånden ender på samme lave niveau, skyldes ikke finans­krisen. Grupperne »mødes« allerede inden, og på intet tidspunkt kommer over halvdelen i beskæftigelse – starthjælp eller ej.

Samlet må man dog spørge, hvad Weekendavisens artikel egentlig dokumenterer: At starthjælp ikke hjælper med integrationen? Eller måske at intet hjælper med integrationen?


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere