Fransk parti til kamp mod politisk islam: Vil have forbud mod partier baseret på trossamfund

Til det kommende franske kommunalvalg skal det være forbudt at stille op for partier, der baserer sig på trossamfund. Det mener det borgerlige parti Les Républicains i hvert fald, skriver Berlingske.

Partiets lovforslag om at indføre et forbud har især til formål at ramme partier baseret på islam. Særligt gør det sig gældende for partiet Union des démocrates musulmans français (UDMF), der til Europa-Parlamentsvalget i år fik 29.000 stemmer.

Bliver lovforslaget gennemført, vil dette parti og andre, der baserer sig på islam eller andre trossamfund blive forbudt at stille op til valg. Forbuddet skal ifølge Les Républicains træde i kraft allerede fra næste års kommunalvalg.

For selvom UDMF kun fik 29.000 stemmer ved valget til Europa-Parlamentet i år, er der potentiale for, at både dette parti og lignende kan vokse og på sigt udgøre en trussel mod de republikanske værdier, som Frankrig er baseret på.

”Den politiske islam i Frankrig forsøger at opbygge et parallelsamfund med antirepublikanske værdier”, udtaler partiets senatsleder Bruno Retailleau til den franske avis Le Jounal du Dimanche som begrundelse for, hvorfor han har fremsat lovforslaget.

Retailleau frygter, at politisk islam kan komme til at spille en stadigt større rolle fremover, hvis forbuddet ikke bliver indført.

Forslaget har mødt støtte fra Marine Le Pen Rassemblement National og også det venstreorienterede parti Place Publique. Der er endda opbakning til idéen blandt folk i den franske præsident Emmanuel Macrons parti La République En Marche.

Dog afviser en kilde tæt på den franske premierminister Édouard Philippe overfor nyhedsbureauet AFP, at regeringen vil bakke op om forslaget, da det muligvis vil være i strid med den franske forfatning.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere