Terrorister involveret i momssvindel for millioner

I en årrække har en gruppe syrienskrigere, jihadister og terrordømte været dybt involveret i en række sager om momssvindel for store millionbeløb. I alt har et hidtil ukendt netværk af 14 forretningsmænd bedrevet svindlen, som har medført tab på mere end 800 millioner kroner for den danske statskasse i form af ubetalt moms og skat. To militante islamister med forbindelse til henholdsvis Islamisk Stat og Al-Qaeda har været involveret i svindlen, og nu frygter eksperter, at udbyttet kan være gået til terrorfinansiering.

Størstedelen af pengene fra momssvindlen er i dag forsvundet, men ekspert i hvidvask og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull frygter ligesom andre eksperter, at pengene har været brugt til at finansiere terror.

”Det er dobbelt alvorligt, hvis der både bliver svindlet, og pengene så også bliver brugt til at undergrave vores samfund”, siger Lars Krull til Finans.dk.

En omfattende gennemgang af retsdokumenter udført af Dagbladet Information i samarbejde med Finans.dk ligger til grund for afsløringen.


Foto: Ritsaiph / Wikimedia Commons

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere