Bitcoin er nu mere værd end guld

For første gang nogensinde overstiger værdien af den digitale valuta, Bitcoin, værdien af guld. 

Bitcoin har det seneste år fordoblet sin værdi og understreger den generelle tendens; digital valuta er kommet for at blive. 


Et bud på værdistigningen kommer en af Danmarks førende Bitcoin-eksperter og medstifter af virksomheden Coinify, Lasse Birk Olesen, med: 


"Det er svært at bestemme årsagen til kursudsving med sikkerhed, men der er i hvert fald to bud. Den ene er forventningen om SEC's* mulige godkendelse af en Bitcoin ETF. Det vil gøre det langt nemmere for institutionelle investorer og traders at handle Bitcoin. Den anden er opkøb af Bitcoin i Kina som følge af mindre tillid til den kinesiske valuta, RMB."


Bitcoin har potentialet til at reformere gammeldags, dyre og tunge systemer ved at automatisere alt fra nummerpladeregistrering, køb af ejendomme og aktiehandler. Valutaens succes afhænger imidlertid af konsensus om, at Bitcoin virker. Centralt for at opnå den accept er blockchain-teknologien bag. 

Lasse Birk Olesen tvivler dog ikke på, at blockchain-teknologien er solid nok: 


"Alt tyder på, at Bitcoin er teknisk holdbar. Det har kørt siden 2009 som muligvis det eneste finansielle system i verden uden nedbrud. Det kan det gøre, fordi det er et P2P-netværk med en meget høj grad af redundans."


SEC (Securities and Exchange Commission) er et uafhængigt administrativt organ i USA. 

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere