Det trygge smarthome - ny teknologi giver overskud og sikkerhed i hverdagen

Internettet er ikke blot vores vigtigste portal til ny viden, visuelle medier og mere eller mindre abstrakte måder at kommunikere og drive virksomhed på. Nu har vi også fået et såkaldt Internet of Things, hvilket betegner det, at vi nu får mulighed for at fjernstyre og holde os underrettet direkte gennem vores forskellige elektroniske indretninger i hjemmet. Ydermere kan tingene kommunikere med hinanden og samarbejde, sådan at det hele går op i en højere enhed og gør din hverdag lettere.

Har du børn i hjemmet, som kommer tidligere hjem end jer voksne, så kender du sikkert det pludselige jag af frygt for, at de laver ulykker eller kommer til skade. Smarthome-teknologien kan hjælpe dig i forhold til sikkerhedssensorer, der kommunikerer med din smartphone via app, så du straks bliver underrettet, hvis der skulle være stigning i kulilteniveauet i hjemmet ved brand eller et gasudslip.

Med vores mere og mere digitaliserede arbejdsformer og den øgede brug af computere og specialmaskiner stiger risikoen desværre også for at få indbrud i hjemmet eller i egen virksomhed. Heldigvis redder de fintunede, specialtilpassede sensorer og sikkerhedsteknologier i den intelligente bolig os - og det behøver skam ikke koste en halv arm! Du får derimod straks besked på din telefon ved mistænkelige hændelser og får mulighed for langt bedre at kunne forebygge indbrud. Fjernstyrede eller elektroniske låsemekanismer er derudover også en gave til alle os, der til tider låser os ude - eller glemmer at låse i farten!

Et andet populært aspekt er smarthome-styringssystemets dataopsamling, som på længere sigt vil give dig drastiske besparelser i forhold til boligens energiforbrug. De forskellige specialiserede produkter kan ofte indstilles til at rapportere forbruget tilbage til styringssystemets base, sådan at du får en nøje overvågning af fx wifi-, varme-, el- og vandforbrug.

Med dine personlige præferencer kan du således lave en varmestyring, hvor systemet skruer ned for varmen i nattetimerne, og helt automatisk skruer op for varmen hen mod morgenen. Der findes både wifi-styrede termostater, du kan installere direkte på din fjernvarme-radiator, såvel som innovative el-radiatorer, som samarbejder direkte med smarthometeknologien. Intelligent varmestyring er et meget centralt emne i forhold til fremtidens bolig - og så giver det både et bedre indeklima, en langt mere bæredygtigt ressourceforbrug og ikke mindst en meget “venligere” varmeregning!

Har du fået blod på tanden i forhold til at opgradere dit hjem til den digitale fremtid, så findes der et væld af udenlandske såvel som danske onlineshops, der er eksperter indenfor smarthome-teknologi med fokus på god kvalitet og fornuftige priser, så det er bare om at gå på opdagelse!

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere