Kan det være, at vi er blevet for digitale, og har midste kontrollen?

Grunden til jeg spørger dette, er fordi jeg fangede mig selv i, at gribe efter mobilen, når jeg lige skal slå fra, men det er ikke kun selve mobilen, men også at vi har kan komme på internettet over alt. Mobilen er jo blevet en lomme computer.


Der er mange af mine nære venner, der kigger på mobilen lige når de vågner. Da de skal se om der er sket noget nyt. Sidder vi et sted og venter på noget eller nogen, er det ofte mobilen vi griber efter. Men er det blevet for meget?!


Det er ikke engang for at være aktiv, men bare lige for at kigge.

Vi er blevet opslugt af at være tilskuere til andres liv, men det er ikke kun det.

Mange er begyndt at bruge det til at kommunikere til venner med, men det kan også tage overhånd syntes jeg.


For eksempel:

Sidste var jeg ude og spise med nogle venner, og en af mine gode kammerater, sad konstant med hovedet ned i mobilen. Så mig og nogle de andre drenge, spurgte om det var en dame eller om vi var blevet kedelige med årene.


Dertil svarede han "nej, og så meget sad jeg da heller ikke på mobilen”. Han havde ikke opfattede at han halvdelen af tiden, havde været på mobilen.

Dette er lidt skræmmende, og er også grunden til jeg skriver dette.

Men folk bruger også dette digitale værktøj, til forskellige formål; det kan være at reklamere for en virksomhed, eller ytre sig, dele et billede m.m.


Men når vi ytre os, er det ikke alle der tænker sig om. Mange efterlader hæmninger og anstændighed, når de kan gemme sig bag en mobil eller pc skærm.

Her begynder folk at, mobbe, nedgøre og komme med onde kommentare.


Men er det blevet for meget? Eller hvordan kommer dette til at styre fremtiden? Og hvem skal være “politet” på internettet?


2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere