Direktør i Københavns Kommune fyret efter flere skandalesager

»Jeg har efter nøje overvejelse besluttet at anmode Økonomiudvalget om at indlede en afskedigelsessag mod Teknik- og Miljøforvaltningens administrerende direktør,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ...

Beslutningen om at fyre direktøren blev ifølge B.T.s oplysninger truffet på et møde i Økonomiudvalget i går ... Fyringen af den øverste chef kommer efter en lang række skandalesager.

B.T. har blandt andet afdækket, at kommunen fakturerede op mod 10gange for meget for renhold af fortove, og at der var massiv rod i opkrævning af byggesagsgebyrer.

Desuden har Teknik- og Miljøforvaltningen været ramt af en korruptionssag, som har betydet, at kommunen i august sidste år politianmeldte en enhedschef i forvaltningen for at hjælpe en ejendomsmægler med en byggesag.

Enhedschefen fik til gengæld lovning på et lavt ejendomsmæglersalær i forbindelse med sit hussalg. Dertil kommer den såkaldte Epinion-sag, hvor ledelsen i forvaltningen valgte at fjerne tre kritiske afsnit i en tilfredshedsundersøgelse over byggesagsbehandlingen. 

Forvaltningen har også været belastet af sagen om husejer Søren Sørensen, der ifølge eksperter har været udsat for chikane og magtfordrejning af forvaltningens Center for Byggesager, efter at han klagede over naboens ulovligt opførte støttemur.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere