Politikere får ferieorlov med løn: Nu vil SF og DF sætte en stopper for festen

I dag har DR kunne afsløre, hvordan mange lokalpolitikere over hele landet har udnyttet deres orlov med betalt løn til at tage på lange rejser, drive valgkamp eller udføre andet arbejde. 

Blandt andet har man kunne læse historien om et 19-årigt konservativt byrådsmedlem i Hørsholm ved navn Morten Bast Hall, som tog tre månders betalt orlov for at rejse til blandt andet Laos med nogle venner. Kommunen skulle vel at mærke finansiere både politikerens ferie samt finde plads i budgettet til en stedfortræders løn, mens byrådsmedlemmet legede globetrotter.

Det er blot en af mange sager, der i dag er kommet frem. Afsløringerne har skabt stor debat, og nu er SF og Dansk Folkeparti klar med et forslag, der skal komme problemet til livs.

"Vi er parat med et forslag i Dansk Folkeparti, så vi sikrer, at de regler, der er for by- og regionsrådsmedlemmer, kommer til at ligne dem, vi kender fra det almindelige arbejdsmarked. Politikerne skal ikke have særregler," siger Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti til DR.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere