Randers Kommune giver DR-vært 1400 kroner i minuttet for at holde Sankt Hans-tale

Lars Bjørknæs fra Journalista.dk har søgt aktindsigt i Randers Kommunes Sankt Hans-fejring. Blandt andet kan det afsløres, at kommunen har hyret Christian Degn, en populær DR-vært kendt fra bl.a. 'Hammerslag', til at holde tale. Og han tager sig godt betalt. Han modtager nemlig den nette sum af 1400 kroner i minuttet for sin tale:

Der er noget magisk over at samles på en sådan aften for at fejre de lyse sommeraftener og -nætter. For mig er det årets aften, hvor man skal nyde sommeren og møde naboer, venner og gamle skolekammerater. Jeg glæder mig derfor meget til at komme hjem. Nu er gadekæret så bare skiftet ud med vandet i Gudenåen.

På blandt andet denne måde præsenterer Christian Degn, vært på DR-programmet Hammerslag, det Sankt Hans-arrangement, som han deltager i på søndag. Af pressemeddelelsen udsendt fra arrangøren Randers Kommune fremgår samtidig, at Christian Degn anser dagen i dag for at være en af årets helt specielle, da den markerer et af sommerens helt store højdepunkter.


Det sker på trods af, at Christian Degns optræden tidsmæssigt er til at overskue. For ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, forventer man fra Randers Kommunes side kun, at Christian Degn optræder mellem 15 og 20 minutter i forbindelse med søndagens Sankt Hans-arrangement. 

Således fremgår det af programmet, at Christian Degn stiller sig op ved siden af kommunens bål, når klokken den bliver 20.40. Herefter holder han sin tale, før sangen ”Du danske sommer jeg elsker dig” bliver afsunget. For Christian Degns optræden betaler skatteyderne i den kronjyske by 28.250 kroner, eller hvad der svarer til en minuspris på 1.412,50 kroner.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere