Asyldrenge på 13-15 år tager på tyvetogt om natten - uden at asylcentrene gør noget for at stoppe dem - på grund af konventionerne !

Mindreårige asylansøgeres tyvetogter i Nordsjælland bekræfter ifølge S og DF behovet for at kunne indføre udgangsforbud for uledsagede børn og unge på asylcentre.

På Center Sandholm er der en særlig afdeling for nordafrikanske drenge med gadeorienteret adfærd. 

Men nogen skal så udstyres med den fornødne magt, tage fat og sige til barnet, at i aften kommer du altså ingen steder, ja, måske dreje nøglen om?

»Ja, og der kommer de internationale konventioner ind i billedet. Vi kan ikke spærre folk inde, der ikke har gjort noget. Men vi er nødt til at have de fornødne beføjelser over for disse unge,« siger Mattias Tesfaye.

De er børn, og derfor skal de være hjemme på deres værelse og i deres seng om aftenen og natten.

En af drengene på 13-15 år på tyvetogt i Birkerød blev fanget i et indbrud midt om natten hjemme hos familien von Arenstorff i Birkerød.

Familien kunne efterfølgende konstatere, at det ikke var første gang, at den 13-årig dreng akkurat som andre mindreårige fra Marokko var blevet taget af politiet for at begå indbrud.

Hvis de bliver taget så mange gange i indbrud eller anden form for kriminalitet, at de bliver overført til bosteder eller lukkede institutioner.

Hvorfor skal de ikke hjem til deres forældre ? Et ophold på en instution er meget dyrt for samfundet og der er ikke krig i Marokko.

 

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere