Betjente slår alarm: Udenlandske kriminelle går fri på grund af mangel på tolke i lufthavnen

Udlændinge slipper for at få et indrejseforbud, og butikstyve bliver sluppet fri igen uden straf i Københavns Lufthavn. 

Det skyldes, at Rigspolitiets nye tolkefirma, EasyTranslate, i flere tilfælde har svigtet sin opgave og ikke stillet med nok tolke til politiet i lufthavnen, som derfor må opgive sager.

Det fortæller politibetjenten Jens Kyed og Mogens Knudsen, der er tillidsmand for politibetjentene i lufthavnen, til Radio24syv.

“Hvis man ikke kan skaffe en tolk, så er det problematisk” siger Mogens Knudsen og fortæller, at det sker omtrent ugentligt, at EasyTranslate ikke kan stille med en tolk.

Det betyder, at man ikke kan oplyse indrejseforbud eller sigte butikstyve, som bliver taget på fersk gerning, fordi tolkefirmaet ikke kan skaffe en tolk, der kan tale sproget ordentligt, forklarer Mogens Knudsen:

”Det kan være et problem for din og min retssikkerhed, at vi ikke kan gøre det, vi er blevet bedt om. Når man får stillet et dårligere redskab til rådighed, så bliver resultatet også derefter."


Juraprofessor emirita Eva Smith fra Københavns Universitet mener, at det er ubehageligt for almindelige danskeres sikkerhed, hvis udsendte udlændinge kan få adgang til Danmark.

”Det er ubehageligt for almindelige danskeres sikkerhed, hvis folk der rent faktisk er udvist og har et indrejseforbud, så kommer ind alligevel, fordi det kan ikke lykkedes at forklare dem, at de har et indrejseforbud”.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere