Borgerlige ungdomspolitikere i fælles opråb imod overvågning

Retsordførere fra tre af de borgerlige ungdomspartier giver i et debatindlæg i Jyllands-Posten et fælles opråb til landets politikere om at begrænse overvågningen og sikre retten til privatliv. Som reaktion på de hyppige eksplosioner i København i 2019, senest ved Skattestyrelsen på Østerbro og en nærpolitistation på Nørrebro, har flere politikere fra både regeringen og Dansk Folkeparti været ude med krav om øget overvågning på offentlige områder for bedre at kunne hjælpe politiet med at opklare forbrydelser samt skabe tryghed hos borgerne.

De tre ungdomspolitikere fra hhv. Venstres Ungdom, Konservativ Ungdom og Liberal Alliances Ungdom mener, at øget overvågning er den helt forkerte vej at gå. I stedet er svaret ifølge dem at skrue ned for overvågningen og op for antallet af politibetjente, der færdes i lokalområderne på alle tider af døgnet. 

Som de skriver i debatindlægget:

I stedet for at intensivere videoovervågningen i samfundet, hvor betjente dag ind og dag ud skal sidde i kontrolcentraler og spilde deres tid på pseudoarbejde, skulle man hellere frigøre flere af betjentenes ressourcer til almindeligt politiarbejde – såsom nærheden ved at patruljere og skabe tryghed i samfundet. Mere politi i gaderne på alle døgnets tidspunkter giver borgerne tryghed uden at fjerne vores ret til privatliv i det offentlige rum.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere