Indbrud meldes ikke til politiet

En ny undersøgelse fra Norstat viser en kedelig tendens blandt de indbrudsramte i Danmark; mere end 21 % af alle indbrud og indbrudsforsøg meldes aldrig til politiet. Blandt hovedårsagerne hører en opfattelse af, at selve anmeldelsen er for besværlig, og at selve værdien af det stjålne er for lille i forhold til besværet med en anmeldelse. Dette kan være med til at give et misvisende billede af, hvor stort et problem indbrud i Danmark egentlig er, mener direktør i sikkerhedsbranchen Kasper Skov-Mikkelsen. Danmark har i flere år været placeret i toppen som det land med flest indbrud Europa, men at en så stor andel aldrig bliver anmeldt er nyt.

Selvom dansk politi over de seneste år har implementeret en række vigtige digitale initiativer, så indbrud i dag forholdsvis nemt kan anmeldes online på politiets hjemmeside er der alligevel en tendens til, at indbrudsramte ikke kan overskue systemet eller mener, at det ikke er besværet værd. Undersøgelsen fortæller måske også historien om et forholdsvis rigt samfund, hvor vi ikke gider bruge tid på noget med lav værdi eller ”bagateller”. Dog kan et misvisende billede af omfanget af indbrud være en udfordring for politiet i forhold til, hvor de skal placere deres ressourcer. For en del af de indbrudsramte handler det i højere grad om atter at føle sig tryg og ikke så meget om de økonomiske konsekvenser.

Et tilbagevendende spørgsmål som står skrevet mellem linjerne i de danske indbrudsstatistikker er, hvorvidt vi er gode nok til at sikre vores hjem og boliger. Der findes i dag et stort udvalg af muligheder for at sikre hjem og bolig, men det kan være svært at skabe et klart overblik over de bedste muligheder på markedet. Dette hænger selvfølgelig sammen med, at alle boliger er forskellige, og at vi har forskellige krav til vores hjem og hvad der skal til, for at vi føler os trygge. Derfor findes der heller ikke én løsning, som passer alle. Nogle løsninger kan købes i dit lokale byggemarked og er hurtigt installeret, mens andre løsninger kræver en mere professionel vejledning og installering. Det kan naturligvis være svært at vurdere værdien af et sikkert hjem, men ved selv at definere behovet og kravene til et alarmsystem er det nemmere at få den rigtige vejledning. Verisures alarmsystemer er en af de mere avancerede løsninger som både omfatter et professionelt sikkerhedstjek af dit hjem og vejledning til husstandens behov. På den måde undgår du også med at ende med en standardløsning som måske ikke sikrer dit hjem optimalt. Du kan læse mere om undersøgelsen og Verisures alarmsystemer her. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere