Klovne på Danske hospitaler

Der er tilsyneladende en gruppe klovne der har specialiseret sig i at skræmme patienter og besøgende på sygehusene her i Danmark.
Min hustru der lider af en kronisk sygdom og derfor behøver at komme på et hospital, for blodprøvetagning og div. Kontrol, er flere gange blevet skræmt fra vid og sans af klovne, med røde næser, der render rundt på hospitals området og skræmmer livet af folk.
Som et yderligere, synes jeg, særligt ubehageligt træk synes disse klovne at koncentrere sig om børneafdelingerne.
Men små børn er vel lettere at skræmme.
Vi har klaget til personalet i over at disse klovne render rundt og skræmmer folk.
Vi fik det svar at klovnene, af hospitalets ledelse, havde fået lov til at rende rundt på div. afdelinger.


Vi kan vanskeligt tro at dette kan være rigtig.

Men en bekendt, der kender til disse hospitalsklovne har forklaret, at det stort set drejer sig om "bedre" folks "bedre" børn som er for fine til at tage et job som kassedame i Føtex, men samtidig er for dumme til at tage en alm. højere uddannelse.
For at holde disse unge beskæftiget, og helst med noget, "hvor man kommer hinanden ved" har man tilladt disse klovne at opholde sig på sygehuset.

Ethvert Hof med respekt for sig selv, og sin status, havde for bare et par hundrede år siden en hofklovn/-nar, en slags klovn der lave klovnerier på bekostning af besøgende til Hoffet.

Det var som regel en dværg der havde dette embede.

Men i dag 2019 tror jeg vanskeligt at man vil kunne se det sjove ved at Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, havde ansat et par hofklovne der lavede klovnerier og narrestreger med gæsterne til Nytårskuren

Mon ikke tiden er løbet fra at man morer sig over vanskabninger med store røde næser, og deres falde på røven komik og det hvad enten enfoldigheden er medfødt eller påtaget.

Ubehaget ved at grine af de anderledes de bizarre og de aparte er vel også grunden til at det ikke går så godt for de Cirkus der ikke har fornyet sig men holder fast ved de traditionelle klovnerierne

Ovennævnte bemærkninger tager kun sigte på de "frivillige" klovne på hospitalerne.

De fastansatte klovne, som kan kendes på at de som regel ikke bærer røde næser, er et amtskommunalt anliggende.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere